Rijst, vis en een Japans tintje aanwezig? Check! Alles was aanwezig voor de workshop sushi van Personeelsvereniging ‘t Huus uut. Bijna 30 deelnemers aan deze workshop hebben de basis geleerd van het maken van sushi. Twee vrolijke, enthousiaste Japanse dames verzorgden de workshop in het restaurant.

Nadat iedereen voorzien was van een naamsticker (in het Japans!) kon de workshop echt starten. Na een duidelijke instructie van Rie konden de deelnemers aan de slag met de voorbereidingen: het snijden van avocado en de vis. Niet veel later konden de eerste maki’s worden gerold! Het ziet er allemaal vrij eenvoudig uit, maar het kostte nog best moeite om een perfecte rol te maken. Eerlijk is eerlijk: het resultaat zag er top uit. En dat was ook de bedoeling, want de maker van de beste maki maakte kans op een mooie prijs!

Na een korte pauze kregen we opnieuw uitleg, maar dit keer over het maken van nigiri en gunkan. Opnieuw konden de deelnemers zich uitleven met alle ingrediënten en werden prachtige creaties opgediend.

Uiteindelijk was het dan tijd om de zelfgemaakte sushi daadwerkelijk op te eten. Onder het genot van een drankje werd in het restaurant de sushi gezamenlijk geproefd.

Wij bedanken Rie Sato en haar assistent Aiko van “Rie’s sushicursus” voor de leuke begeleiding van deze avond!