Afgelopen zaterdag zijn we met Personeelsvereniging ’t Huus uut voor het eerst met een groep collega’s naar het theater geweest. De voorstelling ‘Helligen Hendrik’ zorgde voor de nodige beweging in de lachspieren! De theatervoorstelling ‘Helligen Hendrik’ gaat over een eigenzinnige Tukker die besluit dat het roer om moet: driften onderdrukken en hulpvaardiger en socialer worden. Ook bedachtzamer omspringen met de andere sekse…

Hendrik gaat op zoek naar een ‘jonge deerne’. Hij wil geen voetbalvrouw of andere ‘opgedirkte dakdoeve met verborgen gebreken’. Als het boerse kereltje, dat geen stap doet zonder pet, hakt hij er lekker op los. Zijn beste grap zit meteen aan het begin en de hele eerste helft is hij goed op dreef. Steeds neemt hij zich voor minder grof en banaal te zijn maar tevergeefs. Vooral de Nederlandse vrouwen krijgen het er flink van langs.

Gelukkig kwam toen de pauze om onze lachspieren tot rust te laten komen. In de foyer kon een drankje genomen worden om weer een beetje ‘uitgerust’ aan de tweede helft te beginnen. Dat was ook wel nodig, want met een imitatie van de Italiaanse Maffia en IS stoven we door de tweede helft.

Kortom: ‘wie hebt onmeunig lache doan!!!’