Op 11 en 12 juni 2016 was de stedentrip van Personeelsvereniging ‘t Huus uut naar Brugge. Zaterdagochtend om half acht vertrokken we met 80 personen per bus richting deze gezellige en sfeervolle stad in België.

Het kostte wat moeite om met de bus over de smalle en steile Brugse bruggetjes te komen, maar tegen 13 uur waren we bij het hotel. Nadat iedereen de bagage had gestald, kon de stad op eigen initiatief worden verkend. Het hotel lag op amper tien minuten lopen van het centrum en lag mooi gelegen aan een ‘Rei’ (Vlaams voor gracht).

De nodige wafelverkopers, frietkramen en chocoladewinkels werden bezocht, maar ook het proeven van één van de vele Belgische bieren werd absoluut niet overgeslagen. Er werd zelfs een cafe gevonden met meer dan 500 Belgische bieren.

Op zondagochtend werden we na het ontbijt opgehaald door een viertal gidsen die ons het nodige van de stad hebben laten zien, aangevuld met allerlei historische feiten.

‘s Middags stond de rondleiding door brouwerij ‘De Halve Maan’ op het programma. In deze bouwerij wordt ‘Brugse Zot’ en ‘Straffe Hendrik’ gebrouwen. De smalle trappetjes, de uitleg over de oude gebruikte (en nog aanwezige) materialen en een prachtig uitzicht vanaf het dak maakte het bezoek aan deze brouwerij tot een unieke ervaring. Na de rondleiding kon een ongefilterde ‘Brugse Zot’ worden geproefd.

De laatste inkopen werden gedaan en om half vier vertrokken we weer met de bus richting Nederland. We kijken terug op een gezellig weekend met veel wafels, ‘frieten’, chocolade en speciaalbieren!

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Stedentrip Brugge 2016″]