Afgelopen weekend was PV ‘t Huus uut met haar leden op stedentrip in de bruisende metropoolstad Rotterdam. Het motto van deze stad is: Make it happen! Nou, dat hebben we geweten!

Zaterdagochtend vertrokken wij al vroeg met de bus vol collega’s (en introducés) vanuit onze standplaats in Enschede naar Rotterdam. De sfeer zat er gelijk goed in en voor we het wisten stonden we al in hartje Rotterdam voor de indrukwekkende Markthal. We konden vanaf hier op eigen gelegenheid de binnenstad van Rotterdam ontdekken. De kubuswoningen, markthal, dagmarkt en koopgoot lagen op loopafstand.

Later in de middag werden we weer door de bus opgepikt om ons naar het bijzondere hotel, de boot SS Rotterdam, te vervoeren. Wat een bijzondere en leuke manier om verblijven in Rotterdam. Vanaf de boot hadden we een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam met de Euromast, Hotel New York en Erasmusbrug.

Na het inchecken ging een deel van de groep mee met de rondleiding op de SS Rotterdam, met haar rijke historie en bijzondere verhalen uit veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis. Iedereen kom weer zelf indelen hoe de avond werd besteed. Sommigen bleven op de boot en genoten van de verlichte skyline vanuit het restaurant, anderen trokken de stad in om een hapje te eten en daarna het beruchte nachtleven in te gaan.

Op zondagochtend stond na het ontbijt al de volgende activiteit op de planning, namelijk een rondvaart door de haven van Rotterdam; Europa’s grootste haven. Een imposante haven met enorme zeeschepen en een enorme hoeveelheid zeecontainers, een plek waar altijd wordt gewerkt. Na de rondvaart werden wij afgezet bij het Maritiem Museum. Vanuit deze plek kon een ieder weer zelf beslissen wat te doen met de rest van de ochtend en middag, om vervolgens om 17.00 uur de terugreis in te zetten naar Enschede.

Wij bedanken iedereen voor de deelname en kijken terug op een mooie en gezellige stedentrip!